Derfor valgte de Selbuhus

Småbarnsfamilien ønsket seg et rimelig hus med fleksible løsninger av god kvalitet. Eneboligen er tilpasset tomt og lysforhold. Innvendig har de også gjort endringer etter sine behov.

familie

Marius og Gunn Bente hadde leid flere gamle leiligheter, så når de skulle etablere seg med egen bolig var valget enkelt. De ønsket å bygge nytt med sentral beliggenhet og boligtomt til overkommelig pris. I Gevingåsen i Stjørdal fant de tomten de ønsket seg, og etter å ha pløyd gjennom en rekke huskataloger, endte de opp med ferdighus fra Selbu.

– For oss var det de rimelige og fleksible løsningene som utgjorde valget av leverandør, sier Gunn Bente.

Det er to år siden de flyttet inn, og erfaringene så langt er positive.

– Selbuhus kunne godt reklamert mer for den gode kvaliteten boligen har, som vi i ettertid har funnet ut at den har. Isolasjonen er bra, og det er et stort pluss å ha balansert ventilasjon. Jeg syns det var positivt at vi fikk bestemme varmeløsninger, at vi har fått tilpasset baderommet etter våre ønsker, flyttet på vegger og satt inn større vinduer som gir enda mer lys, sier Marius.

selbuhusfamilie3

I området er det mange med samme husleverandør. Selv om de ikke hadde tid til å følge byggeprosessen av egen bolig like tett, har de fulgt med på tilsvarende boliger i nabolaget. De fremhever at det er flott at boligkjøperne har tilgang til å komme innom fabrikken i Selbu og følge byggingen.

– Dessuten er det mye man ikke tenker over som inngår i prisen. Man slipper betaling av transport, og du slipper å betale boligen før huset er ferdig. Det gjør at du sparer en del kostnader, noe vi var avhengige av, forteller Marius og Gunn Bente.

Den aktive familien har også tenkt på praktiske løsninger som passer dem.

– De fleste i dag velger åpne løsninger, og for oss var det viktig å få inn mye lys. Men det var også viktig med andre detaljer som å ha egen inngang til vaskerommet, sier Gunn Bente.

På regnvåte dager med møkkete uteklær er det en stor fordel å kunne går rett inn på vaskerommet. Verandaen har de fått tilpasset kveldssola, slik de ønsket. Boligen kjøpte de med uinnredet loft, så de har valgt å gjøre en del av arbeidet selv for å spare på kostnadene.

selbuhusfamilie2

Nå har vi innredet loftet ferdig og er godt fornøyd med hjemmet vårt. Oppfølgingen vi har fått fra Selbuhus i ettertid har også vært god, sier paret.