Fikk mer enn de hadde forventet

Ekteparet Mona og Karl Ove Indal fikk gjøre mange endringer på boligen de valgte. Imøtekommenheten fra Selbuhus var over all forventning. 

ektepar

Fra ett Selbuhus til et annet. De tidligere gårdbrukerne har overlatt gårdsdriften til sønnen. Nå er det han som pusser opp Selbuhuset som ble satt opp i slutten av 80-tallet, mens Mona og Karl Ove har valgt et splitter nytt Selbuhus på en fradelt tomt på gården.

Erfaringen med å bo i Selbuhus i over 20 år har vært god, vi endte derfor opp med samme leverandør når vi skulle bygge nytt for to år siden, sier Karl Ove.

Husmodellen de ønsket seg ble fort valgt. Mona og Karl Ove hadde ingen anelse om hvor mye de faktisk fikk lov til å endre uten tillegg i pris.

Fleksibiliteten til Selbuhus er helt fantastisk. Vi føler at vi har fått lov til å være med å tegne vårt eget hus med god hjelp fra leverandøren. De har gjort en enestående jobb med å imøtekomme våre ønsker. Tegningen fra katalogen er bare et utgangspunkt, sier Karl Ove.

Paret har blant annet gjort kjøkkenet større og badet litt mindre. De har tatt et soverom til stue og de har flyttet en vegg i gangen. De har fått endret vinduer og takvinkel. De har endret belysning, og de har endret plassering for vedovn.

selbuhusreferanse

Vi er også veldig glade for at de tok seg tid til å komme hit for å se på vår gamle bolig og tomta vi skulle bygge på. De foreslo smarte valg som vi ikke hadde tenkt på, men som vi er glade for i ettertid, forteller ekteparet.

Huset de bor i kan virke lite på utsiden, men er svært så innholdsrikt når du kommer inn.

Vi er veldig imponert over den oppfølgingen vi har fått både underveis og i etterkant. Vi har hatt mange folk innom oss som blir overrasket når de ser hvor innholdsrik boligen er. For oss som er vant til stor plass, har det ikke vært noe problem å få færre kvadrat å boltre seg på når plassen er utnyttet så godt som den er, sier Karl Ove.

Som gårdbrukere har de vært vant til å ta i et tak, men med all bygging og tungt arbeid opp gjennom årene, var det godt å kunne velge et nøkkelferdig hus å flytte inn i. Og Karl Ove understreker at huset var nøkkelferdig. Da paret flyttet inn var det innflytningsklart med alt på plass.

Livsstilen og de behovene vi har, er tatt hensyn til ved bygging. Mona har en vond rygg, og vi har fått til et praktisk hus som tar hensyn til hennes helse. Mange syns det er tungvint å gå opp en trapp for å legge seg, slik er det ikke for oss. Vi syns det er lettvint. Oppe har vi også fått plass til en ekstra stue der barnebarna kan se på TV og kose seg når de er på besøk, forteller han.

Selve byggeperioden gikk også fort når de bestemte seg. Planleggingen startet så vidt i februar og i november flyttet de inn. Fradelingen av tomt var det som tok lengst tid.

referanse3

Vi var tre turer innom fabrikken i Selbu og fulgte med underveis i byggingen. Det anbefaler vi alle å gjøre. Prosessen med bygging er imponerende og oppfølgingen er fantastisk. Visningshuset de har der er også veldig til hjelp når du går og lurer på hvilke valg du skal ta. Dessuten er det en rekke valgmuligheter av god, norsk kvalitet, forteller de.

Det har streifet Karl Ove hvor godt det er med et stabilt ferdighus når han har kjørt forbi byggeprosjekter i snødrevet.

Vi vet at isolasjonen her har vært oppbevart tørt og at den er lagt på plass i en byggehall. Den har aldri vært utsatt for snødrev og er garantert tørr. Vi har fått akkurat det huset vi ønsket oss, smiler han.