Moderne ferdighus og funkishus - Husmodeller fra Selbuhus

Ferdighus fra Selbuhus

- Bygges nøkkelferdig i fabrikk i Norge

Drømmen om nytt hus kan gå raskere enn du tror. Ferdighus fra Selbuhus kan være innflyttingsklart i løpet av få måneder dersom byggesaksbehandlingen i kommunen er rask.

BYGGES INNE: Arkitekten har kontor vegg i vegg med fabrikken, og følger boligen fra skisse til ferdig produkt.

Hva er et ferdighus?

Det er flere måter bygge ferdighus på. Ferdighus er en felles benevnelse for hus som i større eller mindre grad er utviklet før du som kunde tar kontakt. Noen bruker benevnelsen når huset kun er tegnet og beregnet i en katalog. Vi mener et ferdighus ikke bygges i tradisjonell forstand ut på byggeplass, det bygges i fabrikk. Ferdigbygde, komplette moduler med kjøkken, dører, vegger og sanitærutstyr som monteres sammen på byggeplassen.

" Et Selbuhus er et hus produsert ferdig i et annet hus. Det kommer ut til tomta di i moduler og monteres. Og så er det ferdig. Det vil si at du kan ta med deg tannbørsten og flytte inn når montasjen og siste finish er klar." 

Fordeler med ferdighus fra Selbuhus

Det finnes mange fordeler ved å velge ferdighus, blant annet:

  • Huset bygges innendørs i tørt klima
  • Minimal fare for fukt
  • Mange tilpasningsmuligheter
  • Kjapp montering

Kulde, regn og vind er ingen utfordring for din bolig dersom du velger ferdighus. Vi bygger huset ditt i moduler innendørs i tørt og godt klima. Vi er faktisk landets eneste ferdighusleverandør som bygger husene ferdig i fabrikk før de fraktes ut til byggeplass. Det er derfor ikke samme fare for fukt som i et tradisjonelt hus som bygges fra grunnen av ute på byggeplass. En annen av ferdighuset sin store fordel er kjapp montering. Du trenger hverken bekymre deg for årstider eller forsinkelser dersom saksbehandlingen går som den skal. Fra huset kommer ut på byggeplass er det innflyttingsklart i løpet av 4-8 uker.

1K2A9056

Tilpasningsmuligheter sammen med arkitekt

I motsetning til hva mange muligens tror så har du store tilpasningsmuligheter på ferdighuset du velger. De aller fleste ferdighus som pakkes og sendes ut til våre kunder har vært gjennom en tilpasning til kundens ønsker. Vi har arkitekt som bistår deg i prosessen.

Noen velger å ta utgangspunkt i en husmodell fra katalogen og gjøre mindre tilpasninger på enten planløsning eller kjøkkeninnredning. Andre boliger tegnes helt nytt og blir skreddersydd kundens tomt og ønsker. Du kan enkelt plukke blant våre ferdighus helt uten endringer, for noen er det den beste løsningen.

Selbuhus er fleksible og tilbyr fleksible løsninger.

Bygges innendørs - monteres utendørs

Videoen viser de ferdige modulene på huset, montert sammen i løpet av en arbeidsdag.

Vi er en solid kvalitetsleverandør med tilhold i Norge, nærmere bestemt Selbu i Trøndelag. Her bygges din drømmebolig. Hallen hvor drømmehuset ditt bygges er 12 000 kvadratmeter. Lokalene holder en stabil temperatur på 18 grader. Energien kommer fra biovarmeanlegg, og alt av avkapp, altså det som blir til overs fra produksjonen blir gjenbrukt til biovarme i fabrikken.

Materialene som benyttes til ferdighuset er av norsk kvalitet, og trenger ingen tørketid fordi byggeprosessen har foregått inne i tørre og varme lokaler. Materialer kappes nøyaktig i datastyrt sag. Ark bygges i jigger og løftes på plass ved montering. I fabrikken kan du spasere fra gulv, vegger, tak og etter hvert til ferdige moduler i løpet av et halvt minutt. Ved utgangen står rekken med seksjoner. Når ferdighuset er klart til å fraktes videre til tomta, åpnes skyvedørene på enden av lokalet.

Selbuhus bygger i snitt ca. 10 ferdighus til enhver tid. Som huskunde kan du følge huset ditt gjennom fabrikken. Ditt nye hus bygges i moduler inne i fabrikk og monteres sammen ute på din tomt. Kjøkken og bad blir ferdig montert på fabrikken. Det samme gjelder flisleggingen.

I løpet av 2 måneder er huset ditt klart til å fraktes til tomta di. Vi monterer huset ditt på en dag. I løpet av noen timer er huset tett, og kan stå i all slags vær og vind. 4-8 uker etter montering kan du flytte inn. Selbuhus gjør siste del av malingen, legger gulvet ferdig og setter på siste rest av listverk.

Selbuhus er landets eneste husleverandør som bygger husene helt ferdige i moduler innendørs før ferdighuset fraktes videre til byggeplassen. Vi leverer hovedsaklig ferdighus i Trøndelag. Du kan lese mer om byggeprosessen her.

Ferdighus i alle varianter

Som kunde har du unike muligheter til å tilpasse den løsningen som passer deg og familien best. I vår huskatalog kan du velge blant:

Alle ferdighus bygges ferdig inne i vår fabrikk før byggesettet fraktes ut til byggeplassen.
Se alle våre husmodeller her.

God forsikring

Går byggesaken kjapt så kan din drømmebolig fra Selbuhus altså være ferdig og klar til innflytting innen et halvt år fra du startet prosessen med huskjøpet.

Ønsker du å slå av en prat om din nye drømmebolig? Kontakt oss så finner vi sammen den beste løsningen for deg.