Et godt hjem for deg

En ting er sikkert, og det er at vi mennesker er forskjellige. Selbuhus tilpasser derfor husene til deg som skal bo i det, noe som gjør at vi ofte må gjøre små eller store endringer i planløsningen. Det er svært få av husene våre som blir bygd akkurat slik de er i katalogen.

Det viktigste er at du finner et hus du liker, og tenker gjennom hvordan akkurat dette huset passer din familiesituasjon. Har man mange barn, kan det for eksempel være greit å prioritere litt størrelse på soverommene til barna, slik at de har egne soner å trekke seg tilbake på? Eller så har barna flyttet ut av redet. De bor i nærområdet, og kommer ikke hjem på overnatting så ofte, men heller hjem på søndagsmiddag? Da kan det for eksempel være en lurt å ofre et soverom, til fordel for større spisestue.

La oss se på vår minste husmodell, Råna. Liten og smart med alle funksjoner som trengs i hverdagen. Her viser vi et eksempel på tilpasninger vi kan gjøre.

1. Katalogmodellen av Råna

Huset på 82 m2 (BRA) har alt du trenger på et plan. Åpen stue- og kjøkkenløsning, tre soverom, bad og innvendig bod på ett plan. Huset kan også bygges med kjeller eller loft.

Så viser vi deg hvilke andre muligheter huset har ved å gjøre små endringer på planløsningen. Vi tilpasset dette huset til å passe bedre til en liten familie, med behov for større sosial sone på stue kjøkken og færre soverom, og tar deg gjennom hvordan vi har tenkt i planleggingen:

2. Endringer som ble gjort

1. Soverommet ble gjort større. Slik at huset har to romslige soverom istedet for tre.

2. Det er laget et mer definert inngangsparti med takoverbygg.

3. Behovet for mer veggplass var viktigere enn vindu i boden.

4. Veggen inn til soverom ble fjernet, slik at stuen og kjøkkenet ble større.

5. Byttet plassering på stue og kjøkken.

6. Flyttet vindu og laget det større, slik at du får en lun og god sofakrok.

7. Byttet plass på verandadøren og vindu på stuen.

8. Kunden hadde god utsikt på denne siden av huset også, og ville ha et nytt vindu.

3. Ferdig kundetilpasset Råna

Med disse enkle endringene har vi fått et hus tilpasset kundens behov og ønsker:

Hos Selbuhus får du 5 timer gratis arkitekt. Ta kontakt med oss for en uforpliktende husprat!