"Fongen" fanget husdrømmen

Småbarnsfamilien flyttet fra leilighet til småbruk, og valgte å sette opp ferdighuset «Fongen» på tomta. Hustypen minner dem om en moderne versjon av den tradisjonsrike trønderlåna.

SELBU: Flyttelasset kom fra by til bygd. Samboerparet Jens A. Kulseth (33) og Therese Overvik (33) er nybakte foreldre. Det unge paret nyter tilværelsen i sitt splitter nye ferdighus. De lette fra den ene husmodellen til den andre, og falt pladask for huset fra Selbuhus. Fongen var akkurat det de ønsket seg. Her er det nok rom for en nyetablert familie i vekst. Jens og Therese har rukket å bo seg inn i boligen gjennom en isende kald vinter, og varmekablene i hele første etasje er et tilvalg de priser seg lykkelige for å ha tatt. 

- Vi ønsket oss en bolig som liknet litt på trønderlåna, og det fant vi. Fongen er en moderne versjon som holder godt på varmen i vinterkulda. Boligen er lang og smal, og har akkurat de løsningene vi vil ha. Dette er drømmehuset, forteller Jens.

Fargerik personlighet

Samboerparet likte de opprinnelige tegningene, men hadde notert ned noen små justeringer tilpasset deres stil og behov. Endringene de ønsket ble tatt med i første møte med Selbuhus.

- Vi fikk raskt tilbake nye tegninger som var tilpasset våre ønsker. Vi fjernet et spiskammers og fikk litt større stue. Vi økte også lengden på huset, forteller han.

Samboerparet roser håndverkerne som de mener har gjort en imponerende jobb med ferdighuset både før seksjonene ble fraktet fra fabrikken og etter at huset ble montert på tomta.

- Vi er veldig godt fornøyde, det er akkurat dette vi har ønsket oss. Når det gjelder selve løsningene vil jeg først og fremst trekke frem den store og fine stua med åpen kjøkkenløsning som strekker seg hele lengden på huset, det ble kjempefint og koselig, forteller Jens.

Den nyetablerte familien har valgt blått kjøkken og retroblå vegger i gangen og loftstua. Vaskerommet har olivengrønn farge, og det ene badet har fått mørke fliser og mørke plater på veggen samt en turkis kontrastvegg.

- Vi har valgt litt friske farger. Av andre tilvalg har vi karat panel fra Kjelstad på en kontrastvegg i stua og i trappa. Omrammingen rundt vinduene kommer fra Jønland. Jeg er også veldig glad for at vi valgte å flislegge hele gangen og entreen. Det har vi merket at var veldig praktisk i vinter, forteller han.

To bad og fire soverom

Når du kommer inn møter du en romslig og stor entré med trapp opp til andre etasje, smart garderobe-
løsning og vaskerom med egen inngang. Soverommene og begge badene ligger i andre etasje.Foreldresoverommet har både walk-in closet og eget bad. Datteren Vilde har fått sitt eget soverom med rosa vegger, og ett av soverommene fungerer veldig godt som hjemmekontor for Jens.

- Med baby i hus var vi spente på hvordan det ble å ha begge badene i andre etasje, men vi har ordnet med stellemuligheter på vaskerommet, og det fungerer godt, sier Jens.

Boligvalget handlet om å finne noe som sto i stil til småbruket. Både Jens og Therese har stor sans for gamle gårdshus. En drøm gikk i oppfyllelse da de flyttet fra leiligheten i Trondheim til småbruket i Selbu og inn i et splitter nytt ferdighus fra Selbuhus. Selv om Jens jobber i byen, har han fleksible dager med hjemmekontor i et hus som har god plass til alle funksjonene som den lille familien trenger.

- Vi trives veldig godt. Her har vi plass til å vokse i årene fremover, forteller Jens.